tiistai 20. helmikuuta 2018

Kongnamulguk

 Herkullinen pavunitukeitto lämmittää pakkasella ;)

1 l Aasialaistyylistä kasvislientä tai vettä
Reilu 1/2 l Tuoreita mungpavunituja, tai 1 tlk (n. 400g) säilykettä
Pari hienonnettua kevätsipulinvartta
Suolaa ja valkopippuria
Tilkka soijakastiketta
1-2 Valkosipulinkynttä
 
Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia koristeeksi
Vettä ja suolaa ryöppäämiseen, jos käytät tässä tuoreita ituja

-Jos käytät tuoreita pavunituja, ryöppää niitä muutama minuutti miedossa suolavedessä, ja poista pintaan mahdollisesti nousseet irtokuoret
-Siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun
-Jos käytät säilykepavunituja, kippaa ne tiskialtaan päällä siivilään, huuhtele kylmällä vedellä, ja valuta muutama minuutti
-Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi, ja hienonna kevätsipulit. Ota hieman kevätsipulisilppua sivuun annosten koristelua varten
-Mittaa liemi kattilaan, lisää idut ja valkosipuli, ja hauduttele keittoa muutama minuutti
-Mausta sopivaksi suolalla, soijalla ja valkopippurilla, ja lisää kevätsipuli
-Nosta keitto pois levyltä, ja tarjoile tuoreeltaan esim. keitetyn riisin ja kimchin kera.

*Mikäli sinulla on flunssainen olo, lisää liemeen itujen kanssa hautumaan 2-4 viipaletta tuoretta inkivääriä ;)

Ei kommentteja: